Chicken alá Linda & Sebastian.

Igår gjorde vi som sagt en hel kyckling här hemma, tänkte visa lite hur det gick till och såg ut.



Det är alltså denna lilla kyckling som vi lagade till.



Vi valde att fylla kycklingen och gjorde det med bacon, röda äpplen och gul lök. Stek alltihop först och sätt ungnen på 175.

Fyll sedan kycklingen med denna röran, men låt den kyla av lite först, tydligen blir det bakterier i kycklingen om man lägger in något som är varmt i en kall kyckling. Efter det så penslade vi kycklingen med en marinad som S gjorde själv.



Visst ser det gott ut? Vi tog ut kycklingen tre gånger tror jag det blev, och penslade den med marinaden, den fick stå i ugnen i cirka 1 timma och 40 minuter.



När kycklingen var klar i ugnen tog vi ut den och lade den i ett foliepaket under tiden vitlöksbrödet blev klart i ugnen. Sedan delade vi på den.



Vi var tvungna att ta ut fyllningen, den var ändå inget god eftersom all smak hade sugits upp i kycklingen. Till detta hade vi vitlöksbröd, en vitlöksdipp och en sallad bestående av gurka och tomat med olivolja, balsamvinäger, salt, svartpeppar, vitlökspulver och lite sirap. Han har sirap i allt! Måste bara säga att den salladen är suverän! Vi hade tänkt ha i avokado också men de var så hårda så man hade kunnat döda med dem.





Det färdiga resultatet. Visst ser det gott ut?

Och det var jättegott, åt så att jag fick ont i magen.

LindaAdolfsson ,

Livet hemifrån.

RSS 2.0